donderdag 15 april 2021

Kwijlen

 De taak voor vandaag zit er bijna op. Tijd om me over de invulling van de lunch te buigen. Als ik mijn ogen sluit, zie ik huisgemaakte foie gras met rode uien compote en vers geroosterd witbrood, een dozijn oesters, een tongfilet in botersaus met wortelpuree gevolgd door een entrecôte met kruidenboter, aardappelkroketjes en verse rode sla, een met drank doordrenkte tiramisu en marsepeinbonbons bij de afsluitende espresso.
 
 Maar het mag ook een huisgemaakte konijnenterrine zijn met kleine augurken en kappertjes, een dorade à la méditerranée, een haasbiefstuk van een cm of 4 en saignant met een mix van verse, warme tuingroenten, een mousse au chocola en klein stukje kaastaart bij de espresso. Of wat gedacht van een tartaar van verse zalm en garnalen, een romige broccoli soep, een pittige goulash met ingelegde groenten als bijlage, keuze uit een selectie niet te oude Franse kazen, een limoensorbet met wodka en espresso met kokoskoekjes.

 Of à la Bistro een Franse uiensoep, slakken met kruidenboter, een goed biefstuk met frites, kaasplankje en espresso met een Calvados. Alles natuurlijk begeleid door een bijpassend goed glas wijn met de juiste kleur. Sfeer; halfdonker, kaarslicht, zwijmelend muziekje op de achtergrond, vlotte, vriendelijke bediening en na afloop niet de deur uit gekeken worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten