woensdag 28 april 2021

Slordigheidje?

 Het zou aan mijn gebrek aan ervaring kunnen liggen, maar na een paar uur heen en weer schuiven kon ik naar mijn idee niet anders dan concluderen, dat het fundament geen perfecte rechthoek is. Wat op zich niet zo'n probleem hoeft te zijn, als voldoende ruimte aanwezig is om dat voor de rechthoek van de alu-profielen te corrigeren. Na het nodige proberen heb ik het idee, dat die ruimte niet aanwezig is. Behalve een niet-perfecte rechthoek moet ook de maatvoering van het fundament haast niet kloppen.

 Het is me niet gelukt om de diagonalen gelijk lang te krijgen. Het verschil bedraagt iets van 1 à 2 centimeter. Lijkt me voor de constructie niet gewenst. Meer schuiven kan ik echter niet, omdat ik op de kop en staart in schuin tegenover elkaar gelegen hoeken al helemaal op het randje van het fundament zit met mijn profielen,

 Eerst maar eens een langere maat zien te regelen en alles nameten na al het gemeet dat tijdens de constructie al gedaan is. Het kan bijna niet anders, dan dat links en rechts centimeters voor lief zijn genomen. Maar nu loop ik te interpreteren. Meten is weten, dat dus eerst maar eens doen. Misschien heb ik last van een blinde vlek. Gelijk ook phytagoras maar uit de kast halen. En het mogelijke probleem van meerdere kanten benaderen. Lang geleden dat ik daar mee bezig ben geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten