woensdag 14 april 2021

Voedsel

 Weer koken! Of beter, iets te eten maken verzinnen. Net als met veel andere zaken gaat dat de ene keer beter dan de andere keer. Dit jaar valt me de vleesloze aanloop naar Pasen tegen. Ik weet er zelden een originele draai aan te geven. De maagvulling is niet het punt. Waar het schort is aan de combinatie en presentatie. Eigenlijk schortte het daar al aan voordat het vlees tijdelijk van het menu verdween. Enkel vegetarisch maakt het dan niet makkelijker.

 Een goed biefstuk met bruin gebakken uien en licht gebakken champignons is gewoon een simpele, goed ogende èn lekkere maaltijd. Een roos bloemkool met kaassaus op een hoopje quinoa, desnoods nog met wat fijngehakte peterselie maakt me een stuk minder enthousiast. Dan moet je met iets van bruine bonen met verse chili kroketten komen, een uien-aardappelpuree uit de oven en verse veldsla met zelfgemaakte mayonaise. Laat me dat nou teveel werk zijn.

 Nog twee-en-een-halve week heb ik door te komen en dan mag naast het wegwerken van een berg eieren ook het vlees weer. Als eerst kippesoep van de voorlaatste eeuwenoude kip uit de diepvries en een lamsvleesschotel (nog nader in te vullen) van een verse geslacht schapenjonkie. De groentebijdrage laat ik van het moment afhangen. Ik weet niet. Het vooruitzicht maakt me stukken enthousiaster

Geen opmerkingen:

Een reactie posten