maandag 26 april 2021

Groeiperikelen

 Wat kun je nou verkeerd doen in zo'n kweekbak met daglichtlampen en verwarming?? Nou, genoeg, blijkt. De meest voorkomende fout, die ik zeer ws ook begaan heb, is teveel water geven. Een andere is het gebruik van te grote potjes, dat verleidt tot teveel water geven. Nu is afmeting een relatieve toestand, maar ik denk, dat die van mij dan als te groot gelden. Ik dacht daarmee twee vliegen in één klap te slaan, nl de planten een plezier te doen (ruimte!) en mezelf ook door het verspenen over te kunnen slaan.

 Een minder duidelijke is: geen hoge luchtvochtigheid als de zaadjes eenmaal ontkiemd zijn. Het advies is dan het dak van de propagator te verwijderen. Beetje dom lijkt me, als je de boel verwarmt. Is als de deuren en ramen openzetten in de winter en de CV op volle toeren laten draaien. Ik verwarm het heelal niet! De ventilatieopeningen niet afsluiten zou voldoende moeten zijn.

 Gebrek aan licht kan in mijn geval niet het punt zijn, net als een te hoge of te lage temperatuur. Het bemesten is een dubieuze. Hangt van het materiaal af waarin je zaait. Bij echte potgrond schijnt het niet te hoeven. Maar of een beetje dan weer kwaad kan is me nog niet duidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten