maandag 26 april 2021

Afgerond?

 Bovenkant van het fundament is mooi geëgaliseerd. Weer alles gedaan met de waterpas bij de hand. Bekistingsrand tegen het fundament gespijkerd, een fijn korrelig cement-zand mengsel er in gesmeerd, strak getrokken met een waterpas en klaar was kees. Volgens mij was het in anderhalf uur gepiept. Misschien zou ik het morgen al kunnen checken cq uitproberen, maar morgen ga ik er ff tussen uit. Het wordt dus woensdag. Moet alles ook voldoende hard zijn om maar gewoon met het opzetten van de constructie te beginnen. Niks geen proberen meer. Als er nou iets niet klopt, snap ik het niet meer.

 Mezelf vandaag pas in de middag naar buiten gewaagd. Mede omdat ik wist, dat ik het tot een uur of acht zou moeten uithouden. De werklui kwamen de correctie pas na hun normale werkdag uitvoeren. Even getwijfeld of ik aan een nog onbewerkt deel zou beginnen, maar daar van afgezien en opzoek gegaan naar mijn druiven tussen al het onkruid in perceel nummer 14. Het 10e perceel dat nu bijna op orde mag heten.

 Het stikt dit jaar van de akkerdistels en mn hun wortelstokken. Breekbare, dikke, gekronkelde spaghetti-slierten. Als dat, wat ik er nu in de diverse percelen heb uitgetrokken, mn die veldjes waar ik in het najaar niks meer aan gedaan heb, werkelijk het resultaat van één groeiseizoen is, dan moet ik de moed snel vastgrijpen om te voorkomen, dat ie me in de schoenen zakt. Waarlijk rampenspul.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten