vrijdag 16 april 2021

Verstandsverbijstering

 Me wel vaker afgevraagd hoe je de huidige trendwoorden het beste kunt omschrijven. Voor 'woke' heb ik 'm gevonden, denk ik:
 
 "Het woke gedachtengoed, de op Amerikaanse universiteiten aangeboren, internationaal uitgewaaierde breinziekte die zich focust op ras, huidskleur en gender en vanuit deze identitaire opvattingen grosso modo propageert dat alle niet-blanke, niet-mannelijke mensen het slachtoffer zijn van een totalitair westers systeem van onderdrukking dat door een kongsi van kapitaal, neoliberalisme en blanke mannen in stand wordt gehouden."
 
 Niet iets waar je als redelijk denkend en idem functionerend mens op zit te wachten oa omdat:
 
 "Het klinkt stupide, maar het vormt een groeiende bedreiging voor het vrije woord, open debat en culturele creativiteit. Voor het vrije woord, omdat steeds meer (tech-)bedrijven zich in hun publieke uitingen solidair verklaren met deze ‘slachtoffers’ en daarmee hun eigen personeel doen vrezen voor baanverlies bij weerwoord. Voor open debat, omdat mainstream en publieke media als ook politieke partijen doordesemd zijn geraakt van deze modieuze manie die zich verstopt achter lege containerbegrippen als ‘diversiteit’ en ‘inclusiviteit’, pronktermen waarmee ze willen laten zien dat niet zij, maar de ánder de vijand is."

 (Bron:'Weer is het een 'woke'activist die zelf échte slachtoffers maakt', Bart Nijdam, 15 apr 2021, REVU)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten