vrijdag 16 april 2021

Ergerlijk

 Een late, trage start dank de afwezigheid van elektriciteit. Zonder ingebouwde accu die opgeladen moest worden maar met een algehele verstoring van het ochtend-, dagritme. En zoals altijd weer zonder waarschuwing vooraf. Als het de instanties uitkomt gaat de knop gewoon om en niemand kijkt er raar van op of doet er moeilijk over. Roemenen hebben wel wat weg van schapen en de instanties zijn de herder die hun alle kanten op kan dirigeren.

 Ook zoiets bij het ophalen van het vuilnis maar de voorbeelden zijn legio. Onlangs is het contract naar een andere firma gegaan. Die heeft volkomen overbodige nwe restafvalcontainers verplicht. Nu hebben we de oude, bovendien stevigere versie op de binnenplaats in de weg staan en de nwe firma voelt zich blijkbaar niet geroepen om die op te halen. Niemand die zich er druk over maakt. De ophaaldag is veranderd, dat tot daar aan toe, het schema van rest- en recycling is overhoop gegooid en iets met extra blauwe en groengele plastic zakken. Weg de wekelijks afwisseling van gele en grijze en weer niemand die verder komt dan het ophalen van de schouders. Het is nou niet bepaald een vooruitgang en enige logica kan ik er niet in vinden.

 Om te beginnen na de honden terug op bed gekropen en tot na twaalven geslapen. Voor buiten bezigheden was de wind te hard en koud. Uiteindelijk ingepakt alsof het winter is alsnog het onkruid te lijf gegaan. Ook dat zat vandaag niet mee. Lang geleden dat ik zoveel wortelzooi naar boven heb gehaald. Een of andere distelramp. Na anderhalf uur met gevoeloze handen ondanks handschoenen terug naar binnen. Eindelijk werkte de stroom weer. Goeiemorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten