donderdag 15 april 2021

Voorkomen

 De onmiskenbaar aankomende nwe vaste prik. Nee, geen anti-virusspuit, al zou het daar ook nog weleens voor kunnen gaan gelden, maar de namiddagdip. Kan geen koffie tegen op. Niet op de manier waarop ik 'm drink. De enige remedie is in beweging blijven. Voor de honden is het te vroeg, hoewel ik niet denk, dat ze daar een probleem mee zouden hebben. De stiptheid is meer een handreiking naar mezelf toe. Voor de tuin is het te nat. Om iets nieuws op te starten is het niet het moment.
 
 Net nog ff de lijken uit de keuken verwijderd. Was er nu wel op uitgekeken. Een paar mndn zonder, voordat de nwe plakstrips worden opgehangen, lijkt me wel prettig. Dingen hadden al mndn geen zin meer. Mndn waarin ik ze zag hangen en regelmatig dacht, dat ik ze weg zou moeten halen. Nou, dat is dus eindelijk gebeurd.
 
 Wilde eigenlijk ook de kweekbak opschonen. Dwz de potjes verwijderen waar geen teken van leven in verschenen is. Na een korte check, aarzelen heeft ook z'n goede kanten, dat nog maar ff gelaten. Het spul staat nu bijna drie weken, dus bijna 21 dagen en een hoop planten hebben een kiemduur die daar overheen gaat. Geduld dus maar. Wat ik inmiddels ook aan de weet ben gekomen is de samenstelling van de zaaigrond (scherp zand!) èn het feit dat je licht en donker kiemende zaden hebt. De eerste laat je in feit op de zaaigrond liggen, de tweede bedek je met een laagje zaaigrond, waarbij dan weer niet verteld wordt hoe dik die laag mag/moet zijn. Ik ben er nog niet en dan had ik het idee, dat ik tot op heden aardig wat tuinervaring had opgedaan ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten