vrijdag 23 april 2021

Vroegjes

 Als het moet, kan het zonder problemen, zelfs vroeger. Zes uur waar half zeven voldoende matineus was geweest. Heerlijk die vroege ochtend. Jammer dat het zonder dwang zoveel moeite kost om de nacht van je af te schudden. Zo meteen, als het echt licht is, met de honden d'r op uit en dan verder met die vroeg begonnen dag. Auto uit de weg zetten voor werklui en materiaal. Honden binnenshuis plaatsen. Poorten open gooien en aan de slag. Ik in de tuin met een scheve oog de werklui in de gaten houdend.

 Gisteren de tweede lijn spinazie gezaaid. De eerst komt net op. Het restant van de rode en witte uien in de grond gestopt, hetzelfde met de knoflook (geen restant) gedaan en twee rijen (verschillende) radijs gezaaid. Itt het spitten was dat wel goed mogelijk. Zo toch de smaak weten vast te houden. Vandaag verder met diverse rode bieten (zien of ze dit jaar wel willen), rammenas en erwten, waarna ik nogmaals een poging waag met het spitten. Zien hoe hard het grondwater zakt (of niet).

 De ochtendschermer is door het licht ingehaald. De koffie in traag genot wegwerken en met de ruim twee uur langere dag begingen. Wat gaat het worden? Een orgie van activiteit of een vroege afknapper?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten