donderdag 22 april 2021

Bedrog?

 Hebben we dan nu echt eentje te pakken? Een online website die de boel belazerd? Ik dacht het een tijdje geleden al in een andere situatie, maar volgens mij was het uiteindelijk niet zo. Nu gaat het om 150 tulpen. Besteld in september afgelopen jaar. Oa vanuit het idee, als het hier te krijgen is, waarom dan uit Nederland halen. 15 x 10 tulpen van verschillenmde soorten. In een paar dagen correct afgeleverd in een doos met 30 zakjes van ieder 5 tulpen, twee aan twee bijeen geniet met een labeltje van de betreffende soort.

 Bij het planten van de bollen viel me op, maar dat is deels achteraf, dat ze wel allemaal erg hetzelfde uit zagen, wat raar is bij de verschillen tussen de bloemen. Zelfde formaat, zelfde kleur. Bij het opkomen van de tulpen viel het op dat de nwe tulpen allemaal eenzelfde afwijkende bladtekening hadden. Typisch, maar kan natuurlijk. Nu ze beginnen te bloeien hebben we het steeds sterker wordend vermoeden, dat we 150 exact dezelfde tulpen hebben gekregen ipv 15 verschillende soorten.

 De website (gradinacubulbi.ro) bestaat nog steeds. Met onze ervaring in het achterhoofd zijn wat twijfelachtige zaken herkenbaar. Maar waarom al die moeite doen om verkeerde bollen op te sturen in al die aparte zakjes mèt label, wetende dat de betreffende klant nooit een tweede bestelling zal plaatsen. D'r is iets raar in dit geheel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten