maandag 19 april 2021

Belemmering

 Koelkasten zijn vrijwel leeg. Hondenvoer loopt op z'n laatste pootjes. Tijd om naar Sibiu te gaan. Natuurlijk wil Mariana dan mee en alhoewel ze dit keer iets meer op het oog heeft, is de maaltijd in een restaurant toch de allerbelangrijkste reden om mee te willen. Na diverse keren de deksel op haar neus gekregen te hebben, bedacht ze vandaag een aantal restaurants te bellen. De eerste paar namen al helemaal niet op, hadden ook geen antwoordapparaat aan staan met een reden. Het vervolgens over een andere boeg gegooid en hotel/restaurants gebeld.
 
 Resultaat: binnen gesloten (enkel voor hotelgasten), buitenstaanders alleen toegestaan op het terras. Nog afgezien van de temperatuur in deze tijd van het jaar regent het morgen. Geen MAX dus, geen Jules, geen Kombinat, geen Old Lisboa, geen Yummy Yang, geen Crama Vechi. Het enige terras dat voor een bezoek in aanmerking zou komen is het terras van het Roemeense restaurant (Camara Boierului) van Hilton. Rondom afgegrendeld met dik plastic èn met branders ter verwarming. Maar eigenlijk is me dat een beetje teveel gedoe. Ik zou er nu normaalgesproken niet heen gaan. Roemeens eet ik al elke week en bovendien is dat meestal met veel vlees en daar staat ff een streep door. Een Italiaan of de Chinees zouden acceptabele plekken zijn met genoeg vegetarische menumogelijkheden.

 Mariana gaat het weer van morgen afwachten en misschien wel niet mee naar Sibiu gaan. Zou een unicum mogen heten. Betekent ook, dat ik veel meer kan doen in dezelfde tijd en misschien wel 4 of zelfs 5 supermarkten afklapperen om de gewenste boodschappen bij elkaar te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten