woensdag 14 april 2021

Schandalig

 Hoeveel hersencellen heb je nodig om te snappen dat dit alleen maar fout kan gaan?
 
 "Het ministerie van VWS stort 925 miljoen euro voor sneltesten bij evenementen in een private stichting. Deze constructie is hoogst ongebruikelijk, niet transparant, en toezicht op de besteding van het geld ontbreekt. Bovendien is de opdracht aan de stichting niet aanbesteed, wat in strijd is met de wet. Dat blijkt uit onderzoek van Follow the Money.
 
 Van de FollowTheMoney website :
- De stichting heeft geen raad van toezicht, zo blijkt uit het Handelsregister.
- In de statuten is ook niets te vinden over transparantie, verantwoording, externe communicatie of eisen aan de besteding van gelden.
- Er is geen verplichting tot boekencontrole door een externe accountant. Als het bestuur besluit de stichting op te heffen, dan kan het bestuur zelf beschikken over de resterende gelden.
- Er is geen statutaire verplichting om het geld aan VWS terug te storten.
 
 Daar gaat dus ongecontroleerd bijna een miljard (!!) door het putje. Ergens nog gelezen dat de woordvoerder van het betrokken ministerie zei, dat bewust gekozen was voor deze constructie ivm de snelheid van handelen. 925 miljoen alleen voor sneltesten waar niemand op zit te wachten maar die je van overheidswege door je strot worden geduwd. Terecht dat een hoop mensen zich druk maken om het feit dat daarmee beter de IC-capaciteit van de ziekenhuizen uitgebreid had kunnen worden èn het zorgpersoneel beter betaald. Iets waar sinds het begin van de 'pandemie' geen meter mee is gebeurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten