woensdag 28 april 2021

Verdrogen?

 Weer een natte dag. Indien mogelijk vanmiddag wel aan de slag met het opzetten van de kas. Zien of de basisprofielen meer steun hebben gekregen. Tot die tijd ga ik me tegen de kweekbak aan bemoeien. Het oogt allemaal erg zielig en dat mag zonde heten. Het zal vast iets met water te maken hebben, maar geen teveel. Na deze week één dag water geven overgeslagen te hebben vanuit het 'teveel'-idee, lagen de volgende ochtend een aantal kiemlingen definitief op hun kant. Dat is het niet, dus.

 En als het al iets met te grote potjes te maken heeft, wat nog steeds wel kan, dan eerder het feit dat het vocht bij water geven alleen in de bovenlaag blijft zitten dan dat de pot door en door zeiknat zou zijn. De wortels zich dus te oppervlakkig ontwikkelen ipv de diepte opzoeken. Kleinere, lagere potjes zouden dat moeten verhelpen. Volgend jaar gewoon naar de standaard zaaitrays??. Omdat te controleren moet ik een paar potjes omkeren.
 
 Is het dat niet, dan opzoek naar een andere waarschijnlijke oorzaak. En vooral zien te redden, wat er nog te redden valt. Leren, ik had de vrees al in de aanloop. Maar oké, volgend jaar beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten