zaterdag 17 april 2021

Dringen(d)

 Zo'n dag tussen de buien door. Zal er gebruik van moeten maken of ik wil of niet. Nu is er weinig wat ik liever zou doen dan de tuin in gaan. Desondanks werkt het prettiger als je weet dat je morgen verder kunt als het vandaag niet af komt. Het werkt relaxter. Het gaat de komende weken op en af qua droge dagen en regen. Daarbij husselt Weeronline de boel ook nog eens met regelmaat door elkaar. Geen peil op te trekken dus.
 
 Is het niet voor de tuin dan zou het voor de trage voortgang aan de kas prettig zijn als er een paar dagen mooi weer zouden volgen. Beter nog een paar weken. Onkruid trekken en zaaien is de kunst niet. Het zit 'm in de extra's, de braakliggende delen daarbij niet vergeten, waar ik van bedacht had om er mijn aandacht op te richten.

 Het is weer zo'n moment, waarop je jezelf in meerdere exemplaren zou willen splitsen om de zaken parallel aan elkaar te kunnen afhandelen. Het trekken van onkruid mag dan wel geen kunst zijn. Het moet wel gebeuren. En dat 'moeten' geldt voor de rest ook. Bij de kas mag ik wel oppassen dat we niet in een Murphy-cyclus terechtkomen. Eerst het gedoe met de verkoper, dan  te laat zijn om de boel nog voor de winter op te zetten, vervolgens een aannemer die moeilijk loopt te doen met steeds andere ideeën, een uitlopende winterperiode, het relatief natte voorjaar, het tegenvallende hoogteverschil, de hoge grondwaterstand, de berg extra werk .... de spade moet gewoon in de grond en waar het fundament de grond ontstijgt moet het 'gewoon' opgerekt worden tot het wel in de grond zit. Iets anders kan ik er niet van maken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten