woensdag 21 april 2021

Schaaps

 Ramen worden gelapt. Pasen komt er aan. Het was al aan Mariana te merken, maar het is een dorpsbrede infectie. De buitenkant moet weer kritiekloos schoongeschrobt worden. Dit jaar met een komische noot. De overbuurvrouw staat haar ramen van binnenuit te schonen en draagt daarbij een mondkapje???? Het verbaast me al tijden dat de meeste mensen het ding nog steeds dragen, als ze over straat gaan. Ik heb me daar sinds het betreffende voorschrift nog niet toe kunnen brengen. Maar oké. Het lappen van je ramen vanuit de binnenkant van het huis kun je toch moeilijk zien als een aanwezigheid in het publieke domein.
 
 Wat denken die mensen? Ook de 'echte' buurvrouw draagt een mondkapje, als ze in haar moestuin aan de slag is. De buitenlucht is schijnbaar een soort coronazwangere dikke soep. Staan ze op een half meter van iemand af te praten schuiven ze het mondkapje zonder problemen naar beneden. In feite snappen die lieden er niks van. Nu is de informatie overdracht ook verre van geweldig. Dwz buiten de Tv om, denk ik, want die heb ik niet. Ik neem aan, dat de meesten hun info via de Tv halen en dan mn via de heerlijk overdreven dramatische kanalen waar ook Mariana's moeder naar keek.

 Ik zou het toch werkelijk niet in mijn hoofd halen om me iets voor mond en neus te binden, als ik aan de slag ga in de tuin. Zelfs in Sibiu gaat dat ding af in de buitenlucht. Het is best angstaanjagend, als je ziet hoe gedwee mensen volstrekt zinloze voorschriften opvolgen. Je zou verwachten dat de mensenheid na WOII meer weerstand zou bieden tegen kuddemanipulatie.Ws alweer te lang geleden voor het gemiddelde geheugen. Misschien iets minder met de gevolgen/doden bezig zijn en wat meer aandacht voor de oorzaken??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten