maandag 26 april 2021

Finish

 Nwe maandag, nwe week. De laatste vleesloze dagen en dat zou tijd worden ook. Ik begin mijn maaltijden te eindigen met een laffe smaak in mijn mond. Het hoeft niet gelijk een cm's dikke, saignant gebakken ribeye te zijn en ook niet iedere dag, al zal daar na de Pasen wel even de behoefte aan bestaan. Gewoon af en toe wat worst, kipfilet in de nasi, soep met smaak en natuurlijk een begin maken met het verwerken van het ingevroren varken.

 Het spek, wat worsten en de ham hangen maar te hangen in de kelder. De ham oogt aardig, al kan ik niet binnenin kijken. In feite moet ie de zomer nog doorhangen. Voor het spek is dat geen noodzaak en de worst liever niet, want dan blijft er niks meer van over. Een volgende slacht mag begin december en niet in februari met de vastenperiode voor Pasen in zicht.

 Eind van de week wordt het eieren verven en een half lam verwerken tot iets van een stoofpot. Het lam is nog echt een lam en heeft te weinig bout om daar iets mee te doen. De rest moet ik nog verzinnen .... als er maar vlees in zit (!) muv het toetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten