woensdag 14 april 2021

Navelstaarders

 Mensen zijn soms moeilijk te volgen. In theorie zou het natuurlijk kunnen, dat ik heel makkelijk ben. Maar, dat zul je mij nooit horen zeggen. Wat me de afgelopen week verbaasd heeft, zijn de reactie op de nw verschenen DLC van ETS2. Er zijn genoeg voorproefjes geweest om je een meer dan voldoende indruk van het eindresultaat te geven. Als het niet is wat je verwacht, dan koop je de uitbreiding dus niet, lijkt me. Maar er zijn lui die de aankoop wel doen en vervolgens een partijtje gaan zitten klagen.

 De een vind het nwe lichtsysteem te helder, een ander klaagt over het gebrek aan secundaire wegen, een derde ziet overal alleen maar woestijn en vind het maar saai. Anderen grijpen de verschijning van de uitbreiding aan om nwe modellen van diverse vrachtwagens te willen, bijna eisen. En dan heb je nog de club met allerlei technisch geneuzel, wat zich deze keer mn op de terugval in fps richt. Dat is de waarde voor de framerate verversing. Hoe hoger, hoe vloeiender het beeld, volgens mij.

 Moet je Pc hard werken valt die waarde terug en kan het beeld stokken. Geen raar verschijnsel als je computer nog uit het stenentijdperk stamt en je een hedendaags spel probeert te spelen. De makers van ETS2 hebben grote moeite gedaan om alles ook op mindere configuraties een beetje te laten lopen, maar er zijn natuurlijke oude, oudere en nog oudere Pc's in omloop. Ergens is een grens en zoals het met grenzen wel vaker is, zit het aan de ene kant anders in elkaar dan aan de andere kant. Dat er ondanks gedane beloftes van de kant van de makers alsnog spelers zijn, die tegen dat soort ongemakken aanlopen, zou aanleiding moeten zijn om je Pc-configuratie aan te pakken of de uitbreiding links te laten liggen. Ik ben ooit met het spel Doom gestopt, alweer een eeuwigheid geleden, omdat doorgaan een nwe Pc zou betekenen en daar had ik of het geld niet voor of niet voor over.

 Een gamemaker werkt voor de grootste gemene deler van z'n fanschare. Het is geen producent van RR's waar iedere wens vervuld kan worden .... als er maar betaald wordt. Blijkbaar vergeten mensen dat en niet alleen bij het tegenvallen van de fps.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten