woensdag 16 december 2020

Vooruitgang

 De eerste 25 ltr van jaargang 2020 overgeheveld. Lichte rode wijn of donkere rosé, men mag kiezen. Mooie kleur. Al zo goed als helder. Frisse, licht tintelende smaak. Fruitig. Wegdrinkwijntje.

 Nu houwe zo! Het laatste restant van de twee jaar geleden gekregen sulfietoplossing aan de wijn toegevoegd bij het overhevelen. Belangrijker is, dat ik het spul nu eindelijk ook in Roemenië heb gevonden. Kon niet anders. Qua volume is het volgens mij zelfs de grootste wijnproducent van Europa of zit in elk geval in de top. Kaliumdisulfaat of op z'n lokaals 'metabisulfide de potasiu'. Je moet ff weten wat je zoekt.
 
 Verkrijgbaar in 25 kg verpakking. Iets aan de royale kant. Maar ja, dat krijg je met grootverbruikers. Zelfs een kilo is teveel van het goede. Gelukkig zijn ook handzamere porties te krijgen. 100 gr is nog teveel voor mijn jaarverbruik maar komt in de buurt, ook qua prijs. Vijf Lei is te doen, helaas met 19 Lei transportkosten. Dus maar een paar zakjes meer en dan hopen dan het spul een paar jaar houdbaar is. En dan hopen, dat niet weer 30 flessen gedegradeerd hoeven te worden tot basis voor glühwien met rum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten