woensdag 9 december 2020

Geklooi

 Het is allemaal gerommel in de marge, maar het moet ook gebeuren. Van die kleine klusjes die  verhoudingsgewijs veel tijdkosten. Kerstboomvoet op maat maken voor de standaard. Het ding in de standaard vastzetten, naar binnen brengen en op de gewenste plek neerzetten. Geintje heeft bijna twee uur gekost. Over het ophangen van de lichtjes zal ik het maar niet hebben. Vooral als je dan ook nog een kabel doorknipt. Maar we zijn onderweg. Morgen de binnenplaats en de boel op het lichtnet aansluiten.
 
 En weer een snoer met weet ik hoeveel ledjes, dat het ineens niet meer doet. Kan me niet voorstellen, dat al die ledjes het gezamelijk voor gezien houden. De adapter dus weer. Maar meer dan het hele zooitje wegflikkeren kun je er niet mee, tenminste ik niet. Vorig jaar een systeem gezien, dat uit modules bestond met een aparte adapter. Toen niks mee gedaan en dit jaar was dat aanbod te beperkt om interessant te zijn. Misschien volgend jaar. 

 De zwakke plek van dat systeem zal de beschikbaarheid zijn door de jaren heen. Dat is het grote nadeel van hypermarchés en bouwmarkten à la Hornbach. Wat het ene jaar aangeboden wordt, keert niet noodzakelijkerwijs terug in het aanbod van het jaar erop. Continuïteit moet je in dat soort tenten ruim nemen. Ongetwijfeld kerstverlichting maar andere producent, ander connectoren, etc. Besloten om het nog maar een jaartje met de steeds minder omvangrijke gevelversieringen te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten