vrijdag 18 december 2020

Slacht

 Vrijdag. De broer van Mariana en familie zijn vroeg in de benen gegaan vandaag. Weer een varken dat bij leven en welzijn de keel doorgesneden heeft gekregen. Mag het Europese Hof dan wel besloten hebben, dat onverdoofd slachten verboden mag worden, het gaat nog wel wat jaartjes duren eer dat doorgedrongen is op het Roemeense platteland. Volgens mij een kleine moeite, mn omdat het niet zoveel mensen zijn, die het werkelijke slachten doen en zich dus de verdovingstechniek(en?) eigen zouden kunnen maken.

 Maar goed, in 24 is dat station al uren gepasseerd. Het dier zal inmiddels in de welbekende ondefinieerbare brokken zijn gehakt en men zal druk zijn met de verwerking. Tussen nu (10:36) en twaalf uren gaan ze aan tafel voor een maal met het verse vlees (gebraden!) en mămăligă, een puree van maismeel. Zoiets als polenta. Daarbij nodigt men dan familieleden uit.
 
 Ik moet zien, dat ik dat dit jaar ontloop. Zware kost zo vroeg in de ochtend en natuurlijk gaat dat gepaard met de onlangs gestookte sterke drank. Dan kun je mij vanmiddag in bed leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten