maandag 28 december 2020

Viraal_61

 Nog vier dagen te gaan en 2020 is geschiedenis. Het jaar van Covid-19. Het geklooi van de wereld met een nauwelijks echt gevaarlijk te noemen virus. 2021 het jaar van de vaccinatie. 2022 hervatting van wat overgebleven is van het normale leven. 2023 het begin van de aandachtsverslapping in aanloop naar het volgende virus?

 Nog een jaar te gaan voordat we kunnen aanknopen bij 2019. Went het? Niet echt. Er is mee te leven, maar dat is zo ongeveer met alles het geval, kijk naar wat in China gebeurd. Europa is stappen in die richting gegaan. Zien wat daar definitief van wordt in de nasleep van de Covid-affaire. Nu de 'negatieve test'-bewijzen, straks het inentingsbewijs en waar gaat dat de voorloper van zijn? Zitten we in 2024 in een moderne vorm van 1984?

 De mens is misschien recalcitrant maar ook bang en dus manipuleerbaar. Straks zal in de evaluatie blijken, dat al de genomen beslissingen en opgelegde beperkingen per saldo nauwelijks effect hebben gescoord. Enkel immense economische schade. Ik durf er bijna mijn hand voor in het vuur te steken. Alles enkel illusie. Illusie van de maakbaarheid. De mensheid is gered. De ondergang ff uitgesteld. Nu verder met het klimaatverhaal. Zelfde genre. Zelfde aanpak. En de mens maar denken, dat ie de langste adem heeft ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten