donderdag 17 december 2020

Tuinseizoen

 Nog twee weken en het is oudjaar en morgen 2021. Dan zijn twee mndn van de winterperiode voor de tuin voorbij en kan ik over 8-9 weken weer aan de slag. Behalve dat ik dus als de sodemieter moet opschieten met wat ik binnen van plan was, is het een prettig idee, dat we reeds over de helft zijn. Dan twee mndn (mrt, apr) opstarten in mei vol op het gas, juli en augustus oogsten en verwerken, september hangt er een beetje bij maar in feite begint dan het afbouwen wat eind oktober geregeld zou moeten zijn. Dan hebben we het tuinjaar alweer gehad en kijken tegen de winter op.

 Gelukkig gaat het minder snel dan ik het opschrijf. Het wordt tijd om een zaai- en beplantingsplan op te stellen met de concrete invulling. Het theoretische plaatje is klaar. Soort boodschappenlijstje maar met 16 vlakken en 7 wisselcategorieën gaat dat niet allemaal uit mijn blote hoofd lukken. Misschien dat het systeem over tig jaren ingebakken zit. Nu, in de opstartfase is het dat absoluut niet.

 En dan de kas. Eindelijk de kas! Dat moet met goed fatsoen in de tweede helft van mrt kunnen. Het lijkt me, dat ik dat geheel in eigen hand heb. Het weer niet, maar daarom in de tweede helft van maart pas. De kans is groter dat het +25º is, dan dat de dagtemperatuur beneden de +4º blijft hangen. Ook daar moet ik voorbereidend mee aan de slag. Misschien kan ik het zelf doen, anders wil ik wel 100% duidelijkheid over wat gaat gebeuren als de aannemer zich er over ontfermt. Twee eigenwijze mannekes. Niet altijd handig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten