dinsdag 22 december 2020

Afronding

  Zonder dat de koelkasten uit hun voegen barsten, we gaan dus niet februari op onze sloffen halen zonder boodschappen te doen, zijn de kerstinkopen gedaan. Meer alternatief dan origineel. Het zij zo. Morgen beginnen met de voorbereidingen. Als eerste de keuken schoon en op orde. Vuil maken wat al vuil is, werkt niet lekker. 

 De hoofdgerechten (vis, vlees) wordt improviseren. De voorgerechten (soep, salade, vleesgerechtje) zijn redelijk rechttoe, rechtaan. Het werk gaat in de nagerechten (dessert, koekjes en chocola) zitten. Straks een verdeling over de beide kerstdagen maken en alvast de alternatieve invulling op papier vorm proberen te geven. Als het oog ook wat wil, moet daar gericht op gestuurd worden. Zo niet, dan weet ik het wel, dan schiet dat er bij in. Gek genoeg nooit bij desserts maar een hoofdgerecht blijft snel steken in een in drieën verdeeld bord.

 Het wordt ws weer hele dagen tafelen. Dat is al een paar keer goed bevallen. Dan beginnen we op lunchtijd en eindigen als dinertijd ruim voorbij is. Zitten daarbij niet de hele tijd aan tafel. Sta zelfs niet de hele tussentijd in de keuken. Gangen met spijsverterings intermezzo's. Het geheel begint handen en voeten te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten