zaterdag 26 december 2020

Gevuld

 Vol. Bomvol. Verbazend? Geen idee, maar ik heb weleens meer gegeten en me minder vol gevoeld. Het zal wel weer de leeftijd zijn. En dan ook nog de handdoek in de ring gegooid na het dessert. De koekjes en de chocola laten zitten. Prettige samenloop van omstandigheden, want daar was ik nog niet aan toe gekomen en had ook geen zin om ze nog te maken. 'Morgen weer' was alles waar mijn denken nog toe in staat was.

 Na een tweede borreltechnische ondersteuning van mijn spijsverteringsstelsel even overwogen om de honden uit te laten. Het geplens van de regen deed me anders besluiten. Rechtsomkeert gemaakt en in bed gekropen. Elf uur. Lange dag. Veel gedaan en het meeste behaald. Het toetje, de dôme, was de gewenste kers op het tafelen. Het maken van het ding heeft de nodige moeite gekost, maar het resultaat mocht er zijn. Het smaakte nog ook.

 Vandaag de hele ceremonie nog een keertje maar dan dunnetjes overdoen. Eerst natuurlijk weer door een berg afwas heen werken en dan zien wat van de liggen gebleven recepten alsnog in concreet behapbare vorm wordt omgezet. Iets met foie gras, broodjes, aardappelen, uien en het overgeslagen deel van gisteren. Allemaal niet zo interessant. Zien hoever de zin om er mee bezig te zijn nog reikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten