vrijdag 25 december 2020

Menu

 Wat gaat het vandaag worden?
 
 Om te beginnen kippensoep met ballen. Geen vleesballen maar griesmeelballen, die zichzelf opblazen van theelepel tot het formaat van een ei. Een vorm van Klöße of Knödel. Eén van de vele van origine Duitse invloeden (Sachen) in de Roemeens-Transylvaanse keuken.
 
 Vervolgens een kleine frisse salade van avocado, granaatappel en gehakte rauwe grote garnalen staart. Had iets kreefterig moeten zijn, maar dit zou ook moeten werken.
 
 Dan gebraden spiesjes van Coppa -ipv gerookte Magret de Canard- met Kumquat en blauwe druiven 

 Wat gevolgd zal worden door mootjes Dorade-filet bij gebrek aan staartmoten van de zeeduivel in Curry met caramel en rijst met gedroogde ananas en cranberries.

 Daarna is het tijd voor het pseuo-wildzwijn met een puree van kastanjes en rode bonen

 De pauzes regelen zich ondertussen vanzelf. De calvados voor de 'trou Normand' heb ik nergens kunnen vinden. Maar een zelfgestookte pruimen- of perenbrandewijn zal de vertering niet minder aanjagen.

 Dan tijd voor de zoetigheden. Te beginnen met een paar happen uit de nog af te werken Dôme de mousse caramel au chocolat.

 De eerste koffie met pecannotenkoekjes.
 
 Waarna het tijd wordt voor de koffie met afzakker en een goumandise, een lekkernij dus, wat vreemd genoeg vertaald wordt met 'gulzigheid', van coco en choco.

 Ik stel me zo voor, dat we dan bedrijp zijn en ook de tijd iets van 12 uur voortgeschreden zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten