donderdag 24 december 2020

Bakdag

 Naast de hernieuwde pogingen om mijn speculaas- en printenvaardigheid te verfijnen gaat er ook nog een nw soort koekje en een ontbijtkoek gebakken worden. Maar de kroon op het werk van vandaag moet een taart worden in de vorm van een halve bol, gevuld met een door gelatine gesteven caramelpudding en afgewerkt met een glazuurlaag van chocola. Mocht dat gaan lukken, dan is kooktechnisch het grootste deel van de Kerst voor mij binnen. De rest schat ik in als redelijk tot makkelijk te doen.
 
 De keuken is gisteravond al aan de kant gewerkt, dus niets weerhoudt me van een obstakelvrije start. Benieuwd welke puinhoop ik er in de loop van de dag van ga maken. Volgens mij zit geen tijdsdruk op de te verrichten handelingen, het hoeft tenslotte niet voor een bepaalde tijd klaar te zijn, dus normaal gesproken zou de puinhoop tussendoor binnen de perken gehouden moeten kunnen worden.

 We gaan het zien. Ik heb er zin in. De smaak laat zich eindelijk pakken. Mocht het misgaan, heb ik alternatieven achter de hand. Voor alles is gezorgd, dat geeft altijd een goed gevoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten