zaterdag 12 december 2020

Ordenen!

 De daadkracht van gisteren heeft weekeinde. Ze zou zich nog kunnen bedenken. Je weet het maar nooit. Laat ze me eerst bedenken, waar ik het ontbijtkoekrecept gelaten heb. Niet om er direct mee aan de slag te gaan, maar om de ingrediënten allemaal in huis te hebben, voor het geval ik in de kerstweek vind, dat ik niet op een kilootje meer of minder hoef te letten. Waar Mariana traag maar gestaag de kilo's verliest, komen bij mij de verloren kilo's er weer aan. Verkeerde vorm van daadkracht.

 Ik kan wel weer het internet opgaan, de pagina vinden waarvandaan ik de keuze voor het recept gemaakt heb voor de koek, die ik gebakken heb, maar daarmee weet ik niet welke keuze ik toen gemaakt heb. Er staat geen vinkje bij het onderdeel wat me het meeste aansprak. Stom. En zoveel papieren slingeren er nieteens rond op het ogenblik. De keuken is aan de kant, de eetkamertafel vrij van papierzooi en vol met kerstattributen. De Pc-tafel is nog het aloude zooitje, maar overzichtelijk genoeg om te kunnen zien wat er de laatste tijd gedropt is en dat daar geen ontbijtkoekrecept bij zit.

 Ra, ra.

 Hebbes! Niks geen internet. Een Frans tijdschrift was de oorsprong. Niet zo raar dat ik geen papier kon vinden. Ik ga me nog eens een plakboek maken met de recepten, die ik gebruikt heb sinds mijn aankomst in Roemenië. Een stuk makkelijker dan al die boeken en tijdschriften, die ik nu onthouden moet. Wat van de websites komt is meestal al in plaklare printvorm in een mapje gestopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten