zaterdag 5 december 2020

Ietsen

 Kutklusjesdag. Een verkalkte warmwaterkraan weer soepeltjes laten bewegen en drie ramen met kerstdeco gevuld. Maar er was meer. Ontdekt dat de overloop van de CV-ketel lekt. Dat het kan. Ja, dankzij de muizen, die we in het voorjaar ontdekten. Die jongens (en meiden) hebben niet alleen aan de isolatie van de leidingen en de vloerverwaring, maar dus ook aan de slang van de overloop zitten knagen. Wat is de lol van al dat plastic?

 Dat het lekken pas sinds redelijk kort gebeurd, want een paar weken geleden heb ik de boel nog gecontroleerd, is natuurlijk omdat nu de CV permanent draait en dat doet ie 's zomers niet. Dan is het alleen voor het warme water, dat blijkbaar het kraanmechanisme kan verkalken. En dat bij water dat nul komma een heel klein beetje kalk in de metingen voor de koffiemachine gaf. Het heeft er (ook) vier jaar over gedaan.

 Maar de 'leukste 'klus vandaag was het vinden van de sleutels voor de luiken van de broodoven. Mariana wilde daar binnen zijn ivm planten, die ze daar had neergezet. Niet bepaald vorstvrij zo'n afsluiting met enkel luiken, maar dat is mijn pakkie an niet. Die sleutels is een andere zaak. Niet in het slot. Niet in de la. Dus ws en niet voor het eerst ergens in het voorportaaltje van de oven. Handig is anders.

 Na een korte en heftige discussie over waar en waarom de enig mogelijke oplossing gekozen en dat is bovenlangs naar binnen. Dat kan nog omdat op de étage van het gastenhuis de vloer nog niet is gelegd. Zo makkelijk als ik het schrijf was het niet, maar uiteindelijk is het gelukt. Dat de sleutels daar lagen, daar had ik me van te voren van verzekerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten