dinsdag 15 december 2020

Onhandig

 Bij het verwisselen van een tigtal kapotte halogeenlampjes, zo'n regelrechte k*tklus met een ladder, een half uur en misschien wel langer zitten prutsen met de restanten van een lampje, dat een tijd geleden dacht, dat ontploffen wel een aardig manier was, om er mee te kappen. Ik had de hoop, dat, wat ongetwijfeld nog in de fitting zou zitten, met een tang eruit te halen zou zijn. Mooi niet. Netjes op topniveau van de fitting afgebroken cq weggeblazen.
 
 Een hele tijd zitten pielen om het achtergebleven glas en de metaal delen uit de fitting te halen. Daarvoor de lamp gedemonteerd. Had gelijk al zoiets van "Oei, dat moet straks ook weer in elkaar". Twee schroeven maar, maar toch. Een erg krap bemeten lampenkapje, korte elektriciteitsdraadjes, een compacte maar alles behalve handige constructie. Toch moet het handiger kunnen dan waarop ik bezig ben geweest. Kan me niet voorstellen, dat ze bij de produktie van die dingen zo hebben zitten klooien als ik een paar uur geleden.
 
 De lamp, type muurlamp/spot meerdere keren van alle kanten bekeken, maar mij ging geen licht op. Had ook geen zin om er de hele middag aan te besteden. Daar waren nog meer lampjes te vervangen en ik wilde nog iets met de wijn van jaargaang 2020. Na een hoop gedoe zat de boel weer in elkaar en deed het nog ook. Gelukkig maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten