zondag 6 december 2020

Verderreikend

 Het bezig zijn heeft goed gedaan. Zelden zulke soepele en vlotte laatste loodjes bij de hand gehad. Zelfs niet vergeten om de artisjok op cq dicht te binden. De tuin was al winterklaar maar nu is het ook naar mijn zin. Binnenplaats is helemaal sneeuwbereid. En een hoop kleine dingen zijn opgeborgen en uit de weg gelegd. Het enige waar ik niks mee kon doen, is de ladder in het zwembad. Daarvan zijn de beide poten die in het zwembad staan vastgevroren in het ijs.

Het is sowieso al een onhandige trap, omdat je het ding niet kunt inklappen of anderszins eenvoudig verplaatsbaar maken. Maar ik had 'm dus eerder uit het bad moeten halen. Even overwogen om te gaan hakken maar daar vooralsnog van af gezien. Had stilletjes de hoop, dat de temperaturen van het moment voldoende zouden zijn om de poten uit het ijs te bevrijden. Helaas is daar niks van te merken.

 De plek is nou behalve winterklaar ook al klaar om in het voorjaar direct met vanalles aan de slag te kunnen gaan. In feit was het dus meer voorbereiding voor het komende jaar dan afronding van het huidige. Het totaalplaatje geeft iets van voldoening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten