maandag 14 december 2020

Pech

 Vallen en opstaan. Waarbij gebeurt het niet? Na de aardige resultaten van 2018 en de eerste bemoedigende resultaten van 2019 blijkt de laatste fles met 25 ltr rode wijn last te hebben van oxidatie. Niet schokkend maar ook niet te missen. Balen. Toch ff mee bezig geweest en nu dus 30 flessen wijn hebben staan, die je eigenlijk niet wilt drinken. Ik niet. Ik denk dat menigeen het hier niet zou versmaden. Oa omdat ze niet beter weten.
 
 Oorzaak? Legio mogelijkheden. Niet vaak genoeg geheveld. Teveel lucht boven de wijn gelaten. Te slordig gebotteld. En meer van dien aard. De grootste gemene deler is, vrees ik, het niet gebruiken van sulfiet. Bij wit onvermijdelijk. Bij rood niet noodzakelijk maar eigenlijk wel wenselijk. Notabene in het produktieproces weldegelijk toegevoegd. Mondjesmaat, maar toch. Maar bij het bottelen niet. Blijkbaar een bottelneck.
 
 Mooi te gebruiken voor de glühwein, al zal dat geen 30 flessen beslaan en heb ik net ergens gelezen, dat je voor glühwein vooral geen 'bocht' van 3 euro moet gebruiken maar een stevige rode middenklasser, wat dat ook mogen wezen. Ik denk, dat een scheut rum wonderen doet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten