donderdag 31 december 2020

Hoop

 We gaan het opnieuw proberen vandaag. De laatste loodjes slechten voor we het maagdelijke 2021 betreden. Het amino is niet 'je van het' maar met gezonde tegenzin moet het ook lukken. Op dat terrein zijn we tenslotte het een en ander gewend. Een schone lei gaat niet lukken, maar laat ik proberen de lei zo schoon mogelijk te krijgen. Lekker rekbaar begrip. Kan alleen maar goed komen. 

 Straks als eerste de laatste afwas voor 2020, dan de laatste boodschappen en dan al die kleine *** klusjes die ik de afgelopen dagen voor me uit heb geschoven. T/m de boodschappen voorzie ik geen enkel probleem. Voorbij dat punt wordt het een stevige greep in het nekvel en de neus op de onvermijdelijke feiten drukken. Soms helpt dat.

 Voorlopig meer koffie en nog een rondje langs de wereldse feiten, terugblikken van het moment. Een jaar geleden begon zo langzamerhand de virus-ellende als een ver-van-ons-bed-show. Tja, helemaal zonder terugblikken gaat ws niet lukken. Hoe weinig concreet zoiets als een jaarwisseling ook is, onwillekeurig zijn er terreinen, waarop je vervalt in een vergelijking met een ander moment uit het afgelopen jaar. Daarbij is het virus niet te missen, het heeft 2020 tot in de verste uithoeken van de wereld en ieders persoonlijker bestaan bepaald.
 
 En we zijn er nog niet van af. Ergens na de zomer van 2021 zal pas blijken of de veronderstellingen, die gepaard gaan met het vaccineren ook werkelijkheidswaarde hebben. Straks blijkt de periode, dat je immuun bent, maar een paar mndn te bedragen of is het virus gemuteerd naar een variant waar het vaccin geen invloed op heeft of een van de vele andere mogelijkheden waarop het alsnog mis kan gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten