dinsdag 8 december 2020

Vernieuwd

 Het was inmiddels -dank corona- meer dan een jaar geleden, dat ik voor het laatst in TM ben geweest. Geen idee of de plek groter is dan Sibiu maar het is in elk geval een grote plaats. Een grote plaats met naar mijn idee een lullig klein winkelcentrum aan de rand van het centrum. Klein en oud, bijna museumrijp. Geen idee waarom ik er ooit voor het eerst ben gekomen, maar de laatste keer (2019?) wilde ik er een hap eten en behalve het Italiaanse restaurant was er meer verdwenen.

 Blijkt in de richting, waarin ik de stad verlaat, een groot nieuw winkelcentrum verrezen. Ze noemen het nog Shopping Center en niet Shopping City. Parkeerruimte oa op het dak. Zou dat niet om problemen vrgn zijn in Roemenië? Stap je via een lift naar binnen, kom je in een prachtig ogende ruimte. Duidelijk nieuw en modern. Groots. Hoog. Ruim. Licht. Etc.
 
 Kijk je ff iets langer valt het op, dat er weinig nieuws valt te beleven. Ik weet niet hoe vaak mensen uit TM in Sibiu of Cluj komen maar toch gauw 90% (minimaal) van de winkels zijn gelijk aan die in ander Malls. Voor een dagje winkelen hoef je het dus niet te doen als je naar TM gaat en uit Sibiu en omstreken komt.

 Daarentegen was de Carrefour een waar genot om doorheen te lopen. Deels een kopie van Sibiu maar ruimer en met een aanbod en presentatie van de verswaren die enigszins neigen naar wat Mega Image van Delhaize/Ahold te bieden heeft, maar dan niet zo op elkaar gepropt en toch iets minder luxe ogend. Alles, wat ik zocht, hadden ze en tot meer heb ik me niet laten verleiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten