woensdag 23 december 2020

Inleiden

 Nog een koffie. Een laatste rondje vinger- en armspieren losgooien en we kunnen van start. Twee keukendagen voor de boeg. Vandaag allemaal voorbereidende handelingen. Geen idee wat er allemaal precies op me af komt. Gisteren geen knopen doorgehakt voor de menuverdeling voor beide kerstdagen Hier in Roemenië doen ze trouwens aan een derde kerstdag, maar dat terzijde.

 Zien of de 'mise en place' de laatste puzzelstukjes hun plek wijst. Dan zijn we bijna waar we moeten zijn. Voor het echte kerstgevoel zou het weer beter z'n best moeten doen. Het is al dagen herfstig ipv winters en naar sneeuw ziet het niet uit. Met de Kerst regent het. Niks geen fotowaardige plaatjes. Qua temperatuur gaat het zelfs nog verder omhoog dan de nul waar de nachten momenteel op blijven steken.
 
 Ook het begin van het nwe jaar vertoont weinig winterse trekjes. Geen winters ontbijt in de blauwe buitenlucht, zoals we dat een paar maal hebben gehad na een nacht doorhalen op een O&N-feest. Blubberen in de modder met de honden wordt het als Weeronline er niet weer naast zit. Maar, hoe was het ook weer? Als de champagne maar koud ligt! En dat doet ie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten