donderdag 14 juli 2016

Veenbrand

 Het Europese gemoed wordt in Nederland danig door elkaar geschud. Ik neem voor het gemak aan, dat het in de UK niet anders is en hoop dat het ook in een hoop andere Eu-lidstaten niet bij broeien blijft. Met broeien schieten we niks op. Aan een uitslaande brand hebben we nog minder. Maar een aardige fik, die de inzet van groot materieel benodigd zou niet verkeerd zijn. En dan achteraf aub niet de resten van de overduidelijke oorzaak onder het deels door de brand verteerde tapijt proberen te moffelen.

 Er is onvrede, een hoop onvrede en de niet-gekozen Europese top maakt de definitief onvergeeflijke fout, als ze die gigantische kracht niet op de juiste wijze weten te gebruiken, maar als vanouds negeren, bagateliseren, zelfs stupificeren. Gebeurd dat ergens in de komende mndn, dan geef ik geen cent meer voor het voortbestaan van de EU. Het is als zagen aan een tak en niet op het deel zitten, dat aan de boom blijft toebehoren.

 Onvrede betekent, dat mensen eindelijk een beetje beseffen, waarmee ze bezig zijn en dat dus NIET willen. Als rechtgeaarde politicus in de originele betekenis van het woord, zou je daar blij mee moeten zijn. Hoef je zelf niks meer te bedenken, simpelweg aan de slag en realiseren maar. De arrogantie van de hedendaagse beroepspolitici, die hun van 'het volk' verkregen mandaat zover oprekken, dat ze hun stokpaardjes kunnen berijden en/of regelrecht aansturen op het landen in een opgemaakt Europees bed, is weerzinwekkend. Dat soort lui zou je gaande de rit eruit moeten kunnen knikkeren. Zou van het huidige kabinet weinig meer over zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten