woensdag 27 juli 2016

Afgesloten

 Eindelijk de winter achter de rug. Je geloof het misschen niet, maar slotbouten voorkomen echt het demonteren van je velgen. Jammer dat de 'sleutels' voor de bouten van Citroën zo 'week' zijn, dat na een paar jaren wisselen van zomer- en winterbanden, die dingen zo gaar zijn, dat je geen grip meer hebt op de speciale bout. En dan is het dus letterlijk einde oefening.

 Ipv direct met de zwaarste middelen aan de slag te gaan, eerst gekozen voor het bestellen van een duplicaat. Mogelijkheid bestaat. Biedt verder geen enkele garantie, dat de bout dan wel ineens los te draaien is. Maar oké. De consequenties van het grovere werk waren van dien aard, dat ik er wel 75 euro voor over had om het eerst via de officiële mogelijkheden te proberen.

 Citroën (Frankrijk) had -bleek- weinig behoefte te voorzien in de door henzelf aangeboden mogelijkheden. Na twee mndn, waar een week werd beloofd, maar voor het grove werk gekozen. Hoewel nu de garage ineens erg terughoudend was en eigenlijk niet wilde, bleek na dik een uur werk, dat de soep altijd minder heet wordt gegeten dan opgediend. Bouten verwijderd en geen zichtbare schade aan de licht-metalen velgen. Èn net voor augustus de laatste twee winterbanden van dienst ontslagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten