vrijdag 15 juli 2016

Primeur

 Het ontbrekende keukenkastje is hedenochtend geïnstalleerd. Of was het al begin van de middag? Maakt niet uit. Na iets van drie jaar, pin me niet vast op de exacte data, is de door de keukenboer geleverde keuken eindelijk compleet. Het schiet op met de afronding, niet dan? Nog wat planken extra gekregen om in, wat als 'grote keuken' wordt ervaren, ruimte te creëren voor de zooi, die alsmaar geen plek weet te vinden.

 Het zal met het formaat van de keuken zijn als met de grootte van een huis. Hoe meer plek, hoe meer zooi. Vier keukenkastjes (twee boven, twee beneden), één wasbak, een meter aanrecht en twee pitten voldoen ook. Maar eigenlijk heb je dat hele huis niet nodig. Een tentzeil en een paar stokken is ook onderdak.

 Maar goed, die discussie heb ik niet gevoerd en ga ik niet voeren. Ik ga door met wat al inleveren is en probeer dat zo goed mogelijk op te vangen. De boekenrekken staan, de potentiële beschikbare bergruimte is nu helder, wat rest is een afzuigkap en vooral de bijbehorende hangconstructie in het niets. We gaan de hele keuken nog een keer omwerken en waar uiteindelijk geen bevredigende plek voor te vinden is, zal moeten vertrekken. Maar de afzuigkap in het midden gelaten, blijft de keuken voorop lopen en is het de eerste ruimte, die definitief zijn vorm gaat vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten