vrijdag 15 juli 2016

Landelijk

 Terug in de landelijke banen. Gisteren was notabene 14/7, Quatorze Juillet, iets met geschiedenis en nu feest, jaarmarkten, crêpe-papierenbloemslingers, jaarmarkten en vuurwerk. En in het merendeel van mijn Franse jaren slecht weer. Had het maar pijpestelen geregend in Nice gisteren, had die malloot minder onschuldige slachtoffers voor zijn wielen gekregen. Het toont maar weer eens aan, dat je een aanslag van een kwaadwillende gek niet kunt voorkomen. Ook niet met een uitgeroepen noodtoestaand. Een noodtoestand, die gisteren nog gegarandeerd niet verlengd zou worden en vandaag dus verlengd is.....

 Wat gebeurd is, is afschuwelijk maar alle vrijheden opofferen en je overleveren aan een naar Orwelliaanse toestanden afglijdend staatsbestel is nog vele malen afschuwelijker èn biedt bovendien geen garantie, dat wat gebeurd is -in een wat andere vorm- niet weer kan gebeuren. Kwaadwillige gekken zijn geen partij voor loge veiligheidsystemen vol procedures en controles.

 Maar goed. Vandaag Coves (en Agnita) dus. Geen trucks die inrijden op een feestende menigte, verwaarloosbare kans van bomvestopblazende IS-fans. Misschien moet ik voor een paar koeien uitwijken of de zoveelste doodgereden hond in de berm schuiven. Schokkender gaat het niet worden. Ongestoord aan de slag dus, en dat is in dit kader gezien een verademing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten