zondag 24 juli 2016

Bijkletsen

 Vier uur treinen. Je moet er wat voor over hebben, als je 'in de buurt bent'. Weer een nieuwe rollator. Dat doet maar. Ook tot rolstoel verbouwbaar. Hip kleurtje. Of moet je "Vet cool" zeggen. Zal wel weer iets geheel anders zijn, wat de verantwoordelijke generatie als 'hot' bestempelt. Ouder, kleiner en van haar immense voorgevel ontdaan, onttrekt ze zich meer en meer aan het zicht. Stap voor stap lijkt ze zich terug te trekken uit het leven. Als dat zo doorgaat is ze straks onzichtbaar, voordat ze het heden met het hiernamaals verruilt.

 Het leven gaat steeds langzamer. Waar komt me dat bekend van voor? Op een paar dagen na 85 en voor het eerst in haar leven besloten, dat bepaalde zaken niet meer hoeven cq kunnen. De operatie en wekenlange nabehandeling heeft er zwaar ingehakt. Allemaal alles behalve verbazingwekkend.

 Waar praat je over? Een opsomming van de meest recente afvallers. Een korte briefing mbt krimpende groep familie en bekenden. De recente ingreep. Gezondheidssituatie. De ongemakken van en beperkingen door het ouder worden. Wat foto' s van de activiteiten uit de laatste twee jaar. De verzekering, dat ze vliegen echt werkelijk niet meer zag zitten. En discussie over de taximogelijkheden in het dorp, als je niet een uur wilt wachten op vervoer. Tijd voor de terugweg en dan nog een uur vliegen tellen op het plafond? D' r waren geeneens vliegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten