maandag 11 juli 2016

Opzoek

 Slaapzwanger uit bed gewurmd, koffie naar binnen gewerkt als een junk na een poging tot afkicken, de koffers in de auto gegooid, een blik over het huis en de binnenplaats laten gaan, in gedachte de tuin meegenomen en achter het stuur plaats genomen. Nog niet eens vier uur in de ochtend.

 Het heeft maanden, bijna een jaar langer geduurd dan origineel bedoeld, wat niet (?), maar eindelijk gaat het de paden op en lanen in. Europa beleven. Iedere richting is willekeur, elk idee discutabel. Dit keer, de eerste keer, Sissi, K&K, Europa toen alles nog beter was. Budapest, Wenen, Praag. Vervolgens naar wat ondanks Brussel het hart van Europa gaat worden: Berlijn. Dan gewoon zigzag, links-rechts, overal en nergens, waar de wind heen wijst of bij het ontbijt behoefte aan ontstaat. Polen kan net zo makkelijk als de Nederlandse kust, het Parijse licht, de Zwitserse Alpen of de Italiaanse geneugten.

 Het is dan geen Porsche, maar wel een jeugdwens, die eindelijk in vervulling gaat en waar je itt de Porsche wel nog ten volle van kunt genieten. Geen reizen, gewoon een beetje rondlummelen door de landen om je heen. Veel zien en vooral geen plat getreden paden. Het gewone leven en liefst ten voeten uit, maar dat zonder beperkende middelen of het gesjouw van een rugzak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten