dinsdag 26 juli 2016

Herhaling

 Vertrek met hindernissen. Bij het afrekenen nog gegrapt, dat ik hoopte, dat de trein niet weer een persoon zou aanrijden (Stoute trein!!). Daarmee het noodlot getart. Trein reed vanwege het inmiddels bekende mankement slechts tot 's Hertogenbosch. Blij toe, dat je niet in de trein zit, die het levensmoeë (Hoe schrijf je dat?) individu uit zijn lijden verlost. Zou je potverdomme ergens in de weilanden tussen Den Bosch en Eindhoven gestaan hebben totdat de rails weer passeerbaar waren voor de trein en het oog van de inzittenden.

 Geen bussen deze keer, maar een veronderstelde wachttijd van 1 uur. Onmogelijk dus. Mocht de volgende verbinding werkelijk om 08:00 vertrekken, kom je 25 minuten later aan in Eindhoven en heb je nog 10 minuten om op het vliegveld te komen, in te checken en door de controles te gaan, voordat de gate sluit. Taxi, dus.

 Gelukkig waren we snel en dus nog taxi's aanwezig. De man zou onder weg meerdere maken gebeld worden voor dezelfde rit. Een stel studenten vroeg of we de taxi wilden delen. Dus na ruim een half uur voor 20 euro pp op Eindhoven Airport. Ik had de studenten een plezier kunnen doen, ik had het hele bedrag ook voor ons afgetikt, maar voelde daar geen behoefte toe. Was het het bekakte toontje, waarmee mn de meid sprak, dat me daar vanaf hield?

 En geen contanten op zak. Andere wereld, andere tijd. Of ze het konden overmaken? Dat klonkt me iets te bij de hand in mijn oren. Gelukkig stelden ze zelf voor het bedrag in de hal te pinnen. Verder met de reis. Ik acht de kans klein, dat het vliegtuig personen 'aanvliegt' en terroristische mogelijkheden acht ik ook minimaal, kleiner dan een technisch mankement. Beter aan andere dingen denken. Op naar het betere weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten