woensdag 6 juli 2016

Combineren

 Het verkeerde bed dank een 2 ipv een 5 in de bestelcode en vandaag een dagdeel codes ingevoerd, veranderd, weer ingevoerd en weer veranderd in de hoop mijn Roemeense creditkaart geaccepteerd te krijgen door de eigen bank. Naar net gebleken is nog steeds zonder resultaat.

 De eerste keer een denkfout mijnerzijds. De tweede keer een gebrek aan systeemkennis aan de kant van de baliemedewerkster. En nu snap ik het ff niet. Nu zou het een verschil in het gebruik van hoofd- en kleine letters kunnen zijn. Zoals de coderingen mij aangeleverd zijn, waren de blokletters onmiskenbaar hoofdletter vormgegeven. Maar niks dus. Kansen (3) verspeeld. Boel moet wederom gedeblokkeerd worden. Morgenvroeg weer naar de bank en met Engels, veel gebaren en een portie geduld proberen om de boel functionerend te krijgen.

 Natuurlijk komt het voor geen meter uit, dit gedoe. Als het niet nodig is, loop je er niet tegen aan. Maar de Franse belastingdienst heeft (onterecht) mijn bankrekening geblokkeerd (blijkt) en heft blokkades klaarblijkelijk minder snel op dan ze gelegd worden. Het vereiste bewijs, dat mijn overgebleven huis in Frankrijk totaal onbewoonbaar is èn te koop staat, hebben ze al meer dan een week geleden gehad. Maar oké, dat staat los van de niet-bruikbare creditkaart van de Roemeense bank en die zal straks na opheffen van de Franse rekening toch echt moeten werken. Al is het maar om, zoals nu online vliegtickets te kunnen reserveren. Zo ongeveer de enige min of meer noodzakelijk online-betaling, wat mij betreft. En nog bij een prijsvechter ook. Dus iedere dag wordt het duurder en de kans op een zitplaats kleiner.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten