zaterdag 11 januari 2020

WOIII?

 Hij mag dan wel zelf vinden dat hij Gekke Henkie niet is, maar het verhaal klinkt me erg Gekke Henkerig in mijn oren. Maar ja, weinig mensen zullen bij de dood van Frans Ferdinand in 1914 bedacht hebben, dat zich vervolgens (oa) een paar miljoen Duitse, Franse en Geallieerden elkaar jarenlang gingen bestoken in een loopgravennetwerk in Noord-Frankrijk en België. Maar meneer Piepers (VK, 10 januari 2020) heeft serieus werk gemaakt van zijn verwondering over het feit dat problemen opgelost worden door oorlog te voeren en heeft naar eigen zeggen wetmatigheden ontdekt in het ontstaan van wat hij systeemoorlogen noemt en is tot de conclusie gekomen, dat 2020 de volgende zal uitbreken idvv de derde wereldoorlog, als die al niet begonnen is.

 Hij is op het onderwerp gepromoveerd en dat niet uitsluitend in de sociaalwetenschappelijke hoek, dus niet bijvoorbaat verdacht. Hij stelt: "De spanningsopbouw in de samenleving met oorlog als uitlaatklep is gewoon een natuurkundig proces". Schrijft schijnbaar moeilijke boeken over het onderwerp en vindt, ondanks dat z'n verhaal redelijk plausibel klinkt, nauwelijks het gehoor wat hij zou willen of wensen.

 Blijft altijd moeilijk als mensen zich als een pitbull ergens in vast bijten. Een soort 'Greta Thunberg'-verhaal. Die heeft alleen een beter momentum en/of een beter Pr-bureau getroffen. Op een gegeven moment zie de wereld alleen nog maar door de koker van je eigen overtuiging. Nu groeit die Greta daar hopelijk overheen, maar daar is Piepers te oud voor. Hij kan òf straks helaas zeggen "Zie je wel, ik had gelijk" òf (waarschijnlijker?) wordt zo'n nukkige bejaarde wetenschapper, die verwoedt blijft zoeken naar zijn gelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten