zaterdag 25 januari 2020

Viraal

 Corona. Het doet me meer denken aan Mexicaans bier dan aan een griepachtig virus. De media storten zich er met een gretigheid op, die besmettelijker is dan het virus zelf. Ook natuurlijk een heerlijk onderwerp voor complotdenkers en de types die met 'Alu-hoedjes' worden aangeduid. Waar de media ooit achter de feiten aan holden, rennen ze tegenwoordig voor de fanfare uit. Alles overal in seconden.

 Weer een dode, weer een menig, weer een voorspelling, etc. Of het in potentie werkelijk zo'n gevaar vormt .... het risico wordt in ieder geval niet genomen. Al moet ik zeggen, dat zo'n grootschalig en allesomvattend ingrijpen in China me eerder wantouwend maakt dan gerust stelt. Maar wat is het nu geweest? Een bordje vleermuizensoep? Een ontsnapping uit een lab? Een hele markt die al feestend van één bord heeft gegeten?

 Het gebeuren laat in ieder geval weer eventje zien hoe klein de wereld is geworden en landen met elkaar zijn verweven. Besmettingspatronen zijn op alle reisniveau's te vinden, van het bezoekje aan de lokale markt tot aan de andere kant van de wereld met het vliegtuig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten