vrijdag 24 januari 2020

Dagvulling

 Prachtige dag. Luxe begonnen. Mariana de hondenronde in haar maag gesplitst en zelf weer pardoes in slaap gevallend, terwijl ik net het idee had, dat ik me best wel uitgeslapen voelde. Heerlijk rekken & strekken bij het her-ontwaken. Dat was alweer lang geleden. Een dag waarop niks meer mis kan gaan of net alles natuuurlijk. Weinig in de planning. Dan kan ook weinig mis, lijkt me zo.

 Geen idee nog wat ik van deze dag ga maken. Helemaal zonder voornemens ben ik niet. Is me volgens mij ook nog nooit overkomen maar alles in alle overzichtelijkheid. Een paar boodschappen, wat administratie, een beetje correspondentie maar allemaal in een omvang, die er tegen op zien onmogelijk maakt.

 Wat die boodschappen betreft schijn ik meer keuze te krijgen. Naast de Penny en wat kleine supermarktjes met ieder zijn/haar specifieke aanbod doen geruchten van een Lidl en een Profi de ronde. Vier jaar geleden waren er alleen de lokale kleingrutters en straks 3 C&C supermarkten zonder dat de bevolkingsomvang is toegenomen. Lijkt me dat hier op een strijd aangestuurd wordt. Gaat nog wel ff duren. De Profi zou in een bestaande lokaliteit komen maar Lidl moet bouwen. Op de plek die genoemd wordt staan nou oude fabriekstoestanden incl. een voormalig waterzuiveringsinstallatie. Een leerlooierij als ik het goed onthouden heb. Dat mooi aardig gestonken hebben. Niet direct multifunctioneel inzetbare gebouwen en oud en vervallen bovendien. En natuurlijk moeten er dan ook iets met parkeerruimte .... Doe dan direct die hele fabriek weg. Ding is geen gezicht. Maar oude, vervallen fabriekspanden in stadscentra zijn eerder regel dan uitzonder in Roemenië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten