woensdag 29 januari 2020

Giften

 Bezig met het een vallen je ook andere plekken te binnen, die wel een opruimbeurt kunnen gebruiken. D'r zijn d'r voorlopig nog zat, maar ook bijv. zo eentje als de koelkast. Opruimen en dan schoonmaken. Het 'probleem' in de koelkast is de hoeveelheid spek, die daar in ligt. Geen echt probleem, want je legt het een paar minuten op het aanrecht en dan kan het weer terug. Punt is, dat ik het liever kwijt dan rijk ben.

 Het is het soort gegeven paard, dat je niet in de bek mag kijken, laat staan ongezien naar de paardenslager afschuiven. Allemaal gekregen met de beste bedoelingen, net zoals de stuk of dertig flessen zelfgestookte drank. Literflessen, halve liters, aangebroken of nog helemaal gevuld. Het zijn de dingen, die uit een goed hart maar vooral ook een goed gevulde voorraadskast komen. Men heeft genoeg en denkt jou een plezier te doen.

 Bij de zelfgestookte sterke drank heb ik links en rechts alvast maar eens laten doorschemeren, dat we a. zelf zat hebben en b. ik niet kan tippen aan wat hier de reguliere dagelijkse consumptie is qua sterke drank. Wat het spek betreft, is het niet eens een kwestie van niet willen. Spek maakt gewoon geen deel uit van mijn denkraam bij het koken. Verder dan eieren met spek kom ik niet. Ik krijg het er dus ook niet zo 1, 2, 3 tussen gefrummeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten