woensdag 8 januari 2020

Koud??

 Blauw en wit.. De Maria-kleuren maar ook de kleurencombi van een mooie winterse dag. Net als gisteren -14º C. Niks vergeleken met de waardes uit de jeugd van Mariana of de priester. Die hadden het over -25º als temperatuur voor weken met uitschieters tot -35 º en zelf -43º C. Dat zijn Siberische waarden. Niet dat Mariana nu buiten loopt in een T-shirt. Integendeel, ze klaagt meer over de kou dan ik.

 We hebben het ws weer gehad voor het moment en misschien zelfs voor deze winter. De nachttemperatuur kruipt de komende dagen omhoog naar -5º en overdag klautert het kwik weer boven nul. Allemaal natuurlijk als gevolg van het klimaatgedoe. Moest daar aan denken, toen ik gisteravond van een Discovery-Cd iets zag over de Ark van Noah. Leuke speurtocht naar herkomst en betekenis, maar daar ging het niet om. Ze kwamen ergens in de uiteenzetting in een tijd 6000 jaar BC en noemde de periode veel warmer en natter dan tegenwoordig .... Misschien een leuke voor al die politici, die niet verder kunnen kijken dan het puntje van hun neus?

 Oooo, de mens zal vast zo z'n bijdrage leveren, maar zoals al vaker hier betoogd, het klimaat verandert en die veranderingen gaat de mens niet tegenhouden. Ze kunnen zich in Parijs en Madrid en waar is de volgende top (?) beter druk maken over het opvangen van de gevolgen ipv zichzelf wijsmaken, dat ze de boel kunnen ombuigen en daar de hele wereldbevolking voor willen laten bloeden. Het is niet het uitbaggeren van een vennetje.

 Eerst eindeloze bedragen in een bodemloze put kieperen en nadat eindelijk tot de politiek is doorgedrongen dat dat niet werkt, nogmaals schier eindeloze bedragen ergens vandaan zien te halen om achter de feiten van de veranderingen aan te hollen en de gevolgen proberen te verzachten. Dombo's zijn, of eigenlijk gewoon idioten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten