woensdag 15 januari 2020

FB(lèèèk)

 Facebook. Ergere ellende in de fake wereld van de sociale media bestaat er volgens mij niet. Ik mijd het als de pest en weet desondanks zeker, dat het me niet gelukt is om uit de systeemklauwen te blijven. En dan heb ik het niet over zoiets voor de hand liggends als WhatApp. Geen Facebook op mijn electronische hulpmiddelen en ik ga er ook niet op als pagina's ernaar verwijzen.

 D'r wordt genoeg ongevraagd rondgesnuffeld in mijn online-leven, maar alleen die kop van de vent is al genoeg om brakend in een andere richting te verdwijnen. En dan de hele tijd het bijna ziekelijk benadrukken, dat hij het allemaal zo goed voor heeft met de mensheid. Mariana denkt daar, als bijna heel Roemenië anders over. Het is al mndn, dat ze de Messenger van FB geïnstalleerd wil hebben, omdat ze anders de berichten op haar FB-pagina niet kan beantwoorden.

 Al 'ns naar gekeken, maar aangezien ze nog net haar inlog-ID's kent maar absoluut niet de ooit gekozen wachtwoorden en dan de mail ook nog bij Yahoo heeft zitten, is het een ontzettend gedoe om alles weer vlotjes aan de gang te krijgen. Bevestigingscodes die of per email, waar ik niet bij kan, of per sms, waarvoor het netwerk hier meestal ontbreekt, worden verzonden. Andere emailadressen ter bevestiging en meer van die goedbedoelde maar irritante rompslomp. En dat alles op een laptop die vergeleken met de huidige versies verdacht veel weg heeft van een sloom schildpad. Na geslagen vier uur kon het klusje van mijn lijst. Enige fijnafstemming zal nog moeten gebeuren, maar het werkt op het eerste oog naar wens. Mariana blij en FB me weer een paar stappen dichter op de huid gerukt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten