vrijdag 31 januari 2020

Meenemen

 De 'extra' dag genieten. Nou ja, meer een kwestie van goed benutten. Zien dat ik weer een stuk gedaan krijg van wat ik allemaal nog wil. Gisteren die eerste inkopen gedaan, die met het nieuwe tuinseizoen te maken hebben. Pootuien natuurlijk, maar ook dingen als rabarber en topinamboer. Dit jaar komen ook de vaste planten en struiken aan de beurt. De tuin gaat meer vorm krijgen dan een reeks kale perceeltjes.

 Maar het is vroeg, te vroeg. Het spul mag nog zeker zes weken in de plastic zak blijven liggen. Niet dit maar het eropvolgend weekeinde duikt de temperatuur weer richting de -10º. Maar voor een paar dagen, maar toch. Dat zijn de verraderlijke wisselingen, die je beter kunt zien te vermijden. Vrg is trouwens of na een weekje vrijwel vorstvrije nachten de grond zover ontdooit is, dat je aan bewerken kunt denken. Geloof het niet. Ga het niet eens proberen.

 Begin mrt zijn de tuinbonen het eerst aan de beurt. Volgens mij vroeger dan vorig jaar. Stomgenoeg heb ik vorig jaar wel goed bijgehouden, wat ik waar op welk perceeltje heb gezet maar in het begin niet de data heb bijgehouden. Dit jaar beter, zoals haast altijd alles de volgende keer beter kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten