zaterdag 18 januari 2020

Stapelwerk

 Een dik uur meer dan gisteren en minder afgebrand. Het geeft de burger moed. De helft zijn we inmiddels wel gepasseerd. Niet ruim, maar de 60% tikken we wel aan. Het is een berg. Mooi gestapeld gaat het zeker 5 pallets beslaan en dat meer dan 1,5 meter hoog. Dus die 5 m3 daar gaan we ruim over heen. Mag voor de toekomst iets van een stapelbedachtige constructie bedenken om het hout in twee lagen van ruim een meter hoog boven elkaar te kunnen stapelen. Zo niet, dan neemt het hout van twee winters de grootste helft van de schuur helemaal in beslag. Zou zonde zijn.

 Het is een wereld van verschil of je achter de schuur in de schaduw of voor het huis in de zon staat te werken. Met de jas aan is het zweten, zonder is het koud. Liever een beetje te warm dan iets te koud. Het hakken gaat vlotjes. Eenmaal op een haar na mijn tenen geraakt. Dat brengt je weer ff bij de les.

 Iedereen die langs komt heeft zo zijn of haar mening over het hout en wenst die ook te ventileren. Het hout is niet droog. Het is nooit 5 kuub. Eikenhout is niet prettig in de kachel. Etc. Van een iemand kreeg ik zowaar een compliment. Die vond het hout er goed uitzien. Roemenen zijn mopperkonten. Nog erger dan ik. Weten het altijd beter. Vinden het altijd te duur. Ze bekijken het maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten